globus desinflat amb careta somrient al mig de la carretera amb cotxes al fons

Dimecres tenia el cos ple d’idees

Recopilar els textos que tinc escrits per aquí i per allà per editar-los. Potser preparar un altre llibre amb el resultat. Fins i tot potser podria fer una mena de workbook que, qui volgués, es pogués descarregar?

Ostres, amb els centenars de pàgines que tinc escrites i que mai han vist la llum, podria fer tot això i més! És clar que sí! A qui faig mal per intentar-ho?

I, quan semblava que res em podria parar, la inevitable davallada

Per fer temps, vaig començar a llegar articles d’aquí i d’allà i vaig anar a parar a un que es titulava alguna cosa semblant a “S’està publicant massa i hi ha una sobresaturació a les llibreries quan a Espanya no llegeix ni el Tato?”.

I en bona hora vaig decidir obrir l’article i llegir-lo… Perquè et pots imaginar què deien les editorials citades: que si hi havia saturació, si la qualitat del que es publicava cada vegada era pitjor, que ja no es publicava literatura de debó…

La síndrome de la impostora em va venir a visitar

Tota l’emoció i ganes i engrescament que sentia segons abans de llegir l’article, van desaparéixer.

En el seu lloc es va instal·lar aquella sensació a l’estómac de quan no has vist que hi havia un graó i en baixes dos de cop.

De nou, les preguntes de sempre.

“Qui sóc jo, per publicar res?”

“Qui sóc jo, per pretendre que tinc alguna cosa a dir?”

I vaig sentir vergonya. Molta vergonya.

I, alhora, em va entrar una ràbia molt gran

Perquè, a veure, quin objectiu tenen, aquests articles que diuen que s’està publicant massa?

Per què me’ls prenc de manera personal?

Què puc fer, per tal que no m’afectin com ho fan?

Si et sóc sincera, no en tinc ni idea, del per què.

El que sé és que aquests vaivens de sensació de menjar-me el món per tot seguit voler sortir fugint per tancar-me en una cova i no sortir mai més dels maimesos és aquí per quedar-se.

Què puc fer, doncs?

M’agradaria tenir la resposta, però tampoc la tinc (ho sento).

Ara per ara, he decidit que no llegiré aquest tipus d’articles que no m’aporten res i em fan sentir com una cuca.

I repetir-me que, de la mateixa manera que tot el que puja, baixa, tot el que baixa, tornarà a pujar.

 

Foto de Nathan Dumlao

 

¡No te pierdas ningún post!
¡Ahora es tu turno! ¡Ayúdame a compartir!

2 Comments

 • Xusa Sanz Responder

  Beth! perlamordedeu que dirien en el meu poble!
  Primer… Qui escriu eixa merda d’articles? Qui es jutge per dir que és “massa” i que és “poc”, basant-se en què? Basant-se en qui? Quin és l’estàndard de qualitat? Quin és el mínim per escriure alguna cosa bona? Lo bo és sinònim de demanat? Que jo sàpiga Cristiano ronaldo és un imbècil i és de les persones més seguides del món… Vinga ja!!!
  El meu consell és NO DEIXES D’ESCRIU-RE, primer perquè t’agrada, segon perquè si alguna cosa se’t dóna bé és fer-ho i tercer perquè hi ha persones com jo que volem llegir-te!, i que nassos! Que aquesta vida tira d’il·lusions i si a tu et fa feliç publicar les teues coses, com bé has dit, a qui li fas mal?
  Endavant noia! Que la vida no està per a patir.
  Sobre l’efecte globus jo també podria escriure un llibre, se perfectament el que és, però les idees si persisteixen i van madurant, és per algo, haurem de fer cas!
  Una abraçada!

  • Beth Gea Responder

   Doncs sí, noia. Jo també m’ho pregunto, qui amaga els seus interessos darrere d’aquest tipus d’articles?
   La qüestió és que, encara que ho intenti, no pic parar d’escriure… la qüestió és treure-ho a la llum 😛
   Però tranqui, que aquesta vegada seguiré, ni que sigui perquè em llegeixis tu 🙂
   Una abraçada!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *