Avui tinc dos regals per a tu!

Però com tot lo bo es fa esperar, primer hauràs de llegir el post :P

Arriba l’hora de fer-me propòsits per l’Any Nou

Tot i que a mi, personalment, els propòsits d’Any Nou no m’agraden. Bàsicament perquè poques vegades he aconseguit complir allò que m’he proposat. En aquest post vaig compartir amb tu un exercici per deixar anar tots aquests propòsits que no has complert i fer lloc per a nous reptes, propòsits o la paraula que més t’agradi per referir-te al fet d’establir-te objectius.

A mi, m’agraden els plans

I ho sé per experiència pròpia. Per exemple, aquest any volia córrer dos cops per setmana, i no ho vaig aconseguir. En canvi, fa tres anys vaig començar des de zero i, en 10 mesos, vaig córrer i acabar una marató (42,195km, 5h39m).

La diferència?

Per al propòsit d’aquest any no tenia un pla. Per a la marató, tenia un objectiu comprovable (travessar la línia de meta), un pla i uns passos per aconseguir-ho.

Així que et proposo un P.A.M.

Vist el panorama, aquest any he decidit que no vull deixar els propòsits del 2016 en simples intencions, sinó que vull fer-me un pla per aconseguir-los.

Més concretament un Pla d’Acció Mesurable, o P.A.M. pels amics. El que el P.A.M. farà per tu és proporcionar-te un pla per tal d’aconseguir el teu propòsit d’una forma en què et sigui fàcil actuar i que et permeti mesurar el progrés que estàs fent.

I, el que és més important: et proporciona un pla que funciona per tu, en la teva vida actual i la teva agenda.

Un P.A.M. consta de tres parts

  1. El què. Pregunta’t: què és allò que realment vols? Fins i tot pots posar-te una mica Spice Girls i cantar: Tell me what you want, what you really, really want… Això sí, cal que la responguis, al més clarament i concisa, ja que és el fonament de tot el P.A.M.
  2. El per què. Per què vols aconseguir-ho? Un exercici que ajuda molt en aquesta fase és imaginar al més vívidament possible com et sentiràs i com serà una vegada que ho hagis aconseguit.
  3. El com. Quines són les accions que necessites prendre per aconseguir-ho? Es tracta de què trenquis aquestes passes en accions que sentis que et seran fàcils de fer en el termini de temps que has establert.

És fet a mida

El que m’agrada del P.A.M. és que no és una llista de consells o de “coses que has de fer per aconseguir allò que vols”. El meu P.A.M. està fet a mida per a mi. El teu està fet a mida per a tu. I em fa més sentit que totes aquestes llistes preprogramades perquè el que em funciona a mi no té per a què funcionar-te a tu

És mutable

De fet, el que em pot funcionar avui potser dintre de dos mesos ja no em funciona més. El que fa que el P.A.M. m’agradi encara més: el puc anar canviant a mesura que jo vaig canviant! 

No és una cosa que està escrita en una pedra i que no es pot canviar. Puc tenir el mateix objectiu però decidir que vull canviar la forma d’aconseguir-ho.

I espera, que ara bé el millor…

Si vull, fins i tot puc canviar d’objectiu! Perquè, com deia, la vida dóna moltes voltes i, el que potser vull avui, d’aquí a dos mesos potser ja no ho vull.

Quina meravella, això de poder triar!

I ara…

Tu pots triar quedar-te amb aquests dos regals

Si, no se m’ha oblidat que al començament del post t’he promès dos regals.

El primer: un descarregable del P.A.M.

Tot bonic, amb una columna per a cada part i amb preguntes que et poden servir de guia per tal de crear el teu pla. I està en català i castellà!

P.A.M. català

I en castellà!

P.A.M. header

El segon: una sessió amb mi per fer el P.A.M. plegades

Si vols que et guiï a l’hora de crear-te un P.A.M. per al 2016, em reservaré una hora per unir forces. Perquè, segons la meva experiència, dos caps pensen millor que un de sol. Només cal que m’enviïs un mail i em posaré en contacte amb tu per marcar la cita a la meva agenda: 

coach@coachbethg.com 

I tu, quin P.A.M. planeges per al 2016?

M’agradarà llegir-ho als comentaris!¡Ahora es tu turno! ¡Ayúdame a compartir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *