Les paraules tenen poder

En posts anteriors he anat parlant de la importància de les paraules i de les converses que mantens amb tu mateixa. I per a mi, el pas natural a fer una vegada sóc conscient d’allò que em dic és escriure-ho.

Els quaderns de bitàcola ajuden a contenir aquest poder

Quan vaig començar el meu procés de coaching, una cosa que em van recomanar va ser el de tenir un quadern de bitàcola. Literalment, un quadern de bitàcola és el quadern que tot patró de vaixell ha de mantenir diàriament amb tota la informació relacionada amb la navegació de la nau. És a dir, en un quadern de bitàcola en coaching tu ets el patró, i la teva vida és el vaixell.

Porto escrivint diaris des dels vuit anys

Per això, aquesta recomanació no em va sorprendre ni em va suposar cap càrrega. Malgrat tot, m’he trobat amb molta gent que em diu que no sap com mantenir un diari, bé perquè no té paciència, bé perquè creu que no sap escriure, bé perquè se’n cansa i els deixa o per qualsevol altre motiu.

Em fa sentir lliure

Per a mi, un diari és un espai que puc visitar sempre que tinc ganes, sense obligacions ni restriccions, i en què puc expressar tot el que em passa pel cap sense autocensura i sense preocupar-me de si faig bona lletra de si faig faltes d’ortografia. I el millor?

No cal ni que sigui veritat!

Puc escriure el que penso i el que sento, o el que imagino, sense haver de fer una recerca creuada per saber si el que estic escrivint és “veritat”. És el que em ve al cap ara mateix i això ja és suficient. És un dels únics llocs en què sóc suficient sent com sóc! I és molt alliberador: escric quan vull, com vull.

Quins són els beneficis que he trobat fins ara en tenir un diari?

  1. Registrar esdeveniments o moments de la meva vida que, de no haver-ho fet, hagués oblidat. Això em passa sobretot quan viatjo.
  2. Desfogar-me.
  3. Obtenir claredat. Parafrasejant el poeta J. V. Foix, “és quan escric que hi veig clar”.
  4. Veure tendències en la meva vida o en el meu pensament.
  5. Poder comparar la meva “jo” d’ara amb la meva “jo” de fa un any, deu anys, vint anys.
  6. Estar present amb mi mateixa.

Tu tens el poder de decidir com vols escriure el teu diari

Hi ha molts tipus de diaris al mercat i, si fas una cerca a internet, hi ha desenes d’estils i de “modes”. Quan decideixis posar-te a escriure un diari, has de considerar què és el que s’adiu més a tu. Pots preguntar-te:

Com m’agrada escriure?

Vull escriure a mà, o prefereixo l’smartphone o l’ordinador?

Vull escriure cada dia o em dono llibertat per escriure quan en tingui ganes?

M’agrada fer-ho bonic o només m’importa abocar tot el que tinc a dins?

Vull que sigui guiat? Que tingui algun tema?

I jo estic obsessionada pels diaris!

Ho he de confessar Si compto quants en tinc ara mateix, crec que et podria dir més de 20 i no t’enganyaria. I d’aquests, escric activament en 7 diaris diferents…

Els vols veure?

I tu, escrius diaris?

M’encantarà llegir-ho als comentaris!¡Ahora es tu turno! ¡Ayúdame a compartir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *